Úradná tabuľa - expirované

Rozhodnutie zriaďovateľa o otvorení materskej školy, základnej školy a školských zariadení

V súvislosti s uvoľňovaním opatrení Vlády SR na zastavenie šírenia ochorenia COVID – 19 a na základe Rozhodnutia Ministerstva  školstva, vedy, výskumu a športu číslo: 2020/12033:1-A2110 zo dňa 22. mája 2020 podľa § 150 ods. 8 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/4204/2020 z 22. 5. 2020 ktorým rozšíril výnimku z uzatvorenia zariadení pre deti a mládež podľa § 24 zákona č. 355/2007 Z. z. nariadeného opatrením č.OLP/4083/2020 z 19. 5. 2020  ktorým sa  s účinnosťou od 1. júna 2020 obnovuje školské vyučovanie, ak tak rozhodne zriaďovateľ. 

Obec Jedľové Kostoľany  ako zriaďovateľ  materskej školy a základnej školy

rozhodla od 1. júna 2020 otvoriť

Materskú školu pre deti materskej školy

Základnú školu  pre žiakov 1. až 5. ročníka základnej školy

a v spolupráci s riaditeľstvom ZŠ/MŠ stanovuje nasledovné:

Podmienky a režim pre prevádzku školy do konca školského roka 2019/2020:

  1. Rozhodnutie zákonných zástupcov o umiestnení dieťaťa do školy, do konca školského roka 2019/2020 je dobrovoľné.
  2. Zákonní zástupcovia svoje rozhodnutie o umiestnenie dieťaťa MŠ a žiaka ZŠ do konca školského roka 2019/2020 o umiestnení do ŠKD a stravovanie v školskej jedálni oznámili riaditeľom MŠ a ZŠ do  22. mája 2020
  3. Zákonní zástupcovia sú povinní oboznámiť sa s organizáciou a podmienkami výchovy a vzdelávania MŠ /ZŠ  do konca školského roka 2019/2020 v zmysle pokynov vydaných Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a pokynov vydaných ZŠ a MŠ. 
  4. Zákonní zástupcovia budú dodržiavať a akceptovať pokyny vydané zriaďovateľom a riaditeľom MŠ/ZŠ.
  5. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov školy.
  6. Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID – 19 škola informuje príslušný RÚVZ tak, ako je to v prípade iných infekčných ochorení.

 

Osobitné podmienky a režim pre materskú školu

  1. Pri prijímaní detí do MŠ sa zohľadňuje: záujem zákonných zástupcov  a počet prihlásených detí, miestne podmienky, personálne, materiálne a priestorové možnosti MŠ. Prednostne sú prijaté deti podľa týchto kritérií:
    • ide o deti zdravotníckych pracovníkov, príslušníkov Policajného zboru, príslušníkov Hasičského a záchranného zboru alebo príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky
    • ide o deti pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov podľa zákona č. 138/2019 Z. z.
    • ide o deti rodičov, ktorí vykonávajú prácu na pracovisku
    • ide o deti, ktoré majú od 1. septembra 2020 začať plniť povinnú školskú dochádzku
  2. Zákonní zástupcovia detí, ktoré nebudú môcť byť umiestnené do materskej školy budú o tejto skutočnosti upovedomení do 28. mája 2020.
  3. Materská škola bude v prevádzke denne od 6,30 do 15,30 
  4. Deti budú rozdelené do skupín v počte najviac po 15 detí. 
  5. Zákonní zástupcovia zabezpečia, aby ich deti do materskej školy, prichádzali a odchádzali len s osobami, ktoré s dieťaťom žijú v spoločnej domácnosti. V prípade, ak bude touto osobou súrodenec, musí byť starší ako 10 rokov.
  6. Zákonní zástupcovia budú akceptovať každodenný zdravotný „ranný filter“. V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID – 19) materská škola dieťa nepreberie.
  7. Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
  8. Zákonný zástupca denne podpisuje „Prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa pre materskú školu.“
  9. Dieťa pri príchode do materskej školy bude mať nasadené rúško + zo sebou jedno náhradné rúško v hygienickom obale.

 

Osobitné podmienky a režim pre základnú školu

  1. Všetci žiaci z ročníkov 1 až 5, ktorých rodičia prejavili záujem a prihlásili ich v určenom termíne, budú do základnej školy umiestnení do konca školského roka 2019/2020.
  2. Príchod žiakov do školy bude v čase od 7,30 do 8,00 v závislosti od rozvrhu hodín jednotlivých skupín. Žiaci budú rozdelení do skupín v počte najviac po 20 žiakov.
  3. Samotné vyučovanie bude organizované v rozsahu 4  vyučovacích hodín, podľa dočasného rozvrhu hodín pre jednotlivé skupiny žiakov v čase 8,00 do 11,40 hod.
  4. Stravovanie žiakov bude v čase 11,45 do 12,15 hod podľa rozpisu, aby sa nestretávali spolu viaceré skupiny
  5. Zákonní zástupcovia budú akceptovať každodenný zdravotný „ranný filter“. V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID – 19) sa žiak nebude môcť zúčastniť na vyučovaní.
  6. V takomto prípade bude rodič s touto skutočnosťou oboznámený a je povinný žiaka bezodkladne vyzdvihnúť.
  7. Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
  8. Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

 

V Jedľových Kostoľanoch, 28. mája 2020

Dušan Kazimír, starosta obce

120-krát videné